Streetstepper Mechelen logo
Streetstepper Mechelen

Huur jouw Streetstepper

Naast de vele gezondheidsvoordelen die ze bieden, zijn Streetsteppers ook vooral een erg aangename manier om je te verplaatsen. Zowel om de stad te verkennen of om een pleziertochtje te maken door de natuur, de Streetstepper brengt u vlot en eenvoudig waar u wilt zijn.

Een stepfiets combineert de snelheid van een fiets met een natuurlijke lichaamshouding die niet belastend is voor de rug, het zitvlak, de gewrichten of het bekken. En dat in de open lucht met niet meer inspanning dan u doet tijdens een kwieke wandeling.

Streetstepper Mechelen gebruikt deze troeven om u een totaalervaring te geven in Mechelen en de omringende natuur van Muizen, Bonheiden,… Vermijd alle files met de stepperbike tijdens een stadsbezoek, dwaal doelloos langs de Dijle, bezoek de verborgen kasteeltjes in het Mechelse, of geniet van de natuur met een zacht briesje op uw gezicht.

Streetstepper-Mechelen

Indien je geen antwoord krijgt op je mail binnen de 4u, gelieve contact op te nemen via telefoon.

Streetstepper-Mechelen

Suggestieroutes

Wij hebben voor jullie een aangename route uitgestippeld, die je door autoluwe natuur naar het historische centrum van Mechelen en weer terug brengt. Je hebt de keuze uit routes van 30, 35, 40 of 50 km.

Onderweg kan je het stadscentrum bezoeken, vertoeven in het park, en kom je allerlei gezellige cafeetjes en brasserieën tegen waar je even kan afstappen.

Zin in een fijne uitstap met natuur, cultuur, en terrasjes? Vind alle inspiratie die je wilt in onze suggestieroute.

Door de Corona-crisis hebben horeca-zaken het de laatste maanden zwaar gehad. Daarom bieden wij voorlopig geen speciale kortingen bij cafés en restaurants langs de route. Maar zij verwelkomen jullie uiteraard met open armen (en de nodige afstand).


 

Knooppuntenroutes in de buurt

Er zijn verschillende knooppunten in de buurt, zodat je eenvoudig kan inpikken op de fietsroutes. Op deze pagina vind je enkele voorgestelde knooppuntenroutes. Deze kan je downloaden naar je telefoon, of afprinten en meenemen in een van onze speciale houders.

Je vindt alle routes ook op Vlaanderen-fietsland. Hier en ook op Fietsnet kan je bovendien je eigen routes uitstippelen en downloaden. Of download de Fietsland-app om je routes te maken en bewerken waar je maar wilt.

Praktisch

Wij hebben 10 streetsteppers beschikbaar voor verhuur aan individuen of kleine groepen. Voor grotere groepen kunnen we aanvullen met fietsen of jullie kunnen zelf aanvullen met eigen fietsen.

Zowel particulieren, organisaties als bedrijven (enkel volwassenen) kunnen bij ons terecht.

Je kan de streetsteppers komen ophalen, of wij brengen ze naar een afgesproken locatie.

Huurprijzen

1u - €15,- (10-beurtenkaart mogelijk aan €100)
2u - €20,- (10-beurtenkaart mogelijk aan €150)
4u - €25,- (10-beurtenkaart mogelijk aan €200)
Dag, week of langer: op onderlinge afspraak

Vervoerskost

Indien wij de streetsteppers afleveren en ophalen, wordt er standaard een vervoerskost aangerekend van € 1,5 / km (referentie Google Maps) met een minimum van € 50 / rit, en € 5 per geleverde streetstepper.

Coaching

Indien je dat wenst, sturen wij een Streetstepper Coach mee (€25,-/persoon). Hij/zij geeft je advies over de juiste houding op de stepbike, bewegingsmogelijkheden en andere tips. Zo heb je het steppen in geen tijd goed onder de knie.

Steppers in topconditie

Onze streetsteppers worden continu in topvorm gehouden door de helden van Fietsbarak.

Een originele groepsuitstap

Pret verzekerd wanneer je eropuit trekt met een groep Streetsteppers. Een uitstap met familie of vrienden, teambuilding met collega’s, een vrijgezellenfeest,…

Rondrijden op een stepbike is voor de meesten onder ons een nieuwe ervaring. En een erg leuke ervaring die je bovendien snel leert. De rest van de tijd kan je spelenderwijs de mogelijkheden van de Streetstepper ontdekken terwijl je een fijne rondrit maakt in de stad of de natuurgebieden er rondom.

En uiteraard maak je tijd voor een pitstop aan een gezellig terrasje om de dorst te laven en de maag te spijzen. Gezond, gemoedelijk, maar vooral heel gezellig.

Deze twee horecazaken in de onmiddellijke omgeving zijn ideaal om na je streetsteppertocht nog even na te praten met een hapje en een hapje.

Streetstepper-Mechelen

Kinesisten en fysiotherapeuten

De medische wereld ontdekt ook steeds meer de voordelen van de Streetstepper. Dokters, kinesisten en fysiotherapeuten adviseren steeds vaker het gebruik van een stepbike of gebruiken er een in hun behandelingen. Stepfietsen wordt niet voor niets de gezondste sport ter wereld genoemd.

Patiënten die kampen met rugklachten of gewrichtsproblemen vinden in de stepperbike een perfect alternatief om lichaamsbeweging te krijgen of te revalideren zonder de nadelen van andere sporten of therapieën.

Met een Streetstepper vermijd je de belastende houding die je moet aannemen tijdens het fietsen en de schokken die de gewrichten (enkel, knie, bekken) incasseren tijdens het lopen.

Artsen, kinesisten en fysieke therapeuten, maar ook sportcoaches, kunnen steeds contact met ons opnemen voor een voorstelling van de Streetstepper. Maar waarom niet een tochtje maken en zelf de weldadige effecten ondervinden, net als het motiverende plezier van het steppen?

Neem contact met ons op om de medische voordelen van de Streetstepper persoonlijk te ontdekken!

Contacteer ons

Streetstepper-Mechelen-Banner-BG-1

De gezondheidsvoordelen van de Streetstepper

Door de staande positie op een stepbike ondervindt de gebruiker van de Streetstepper veel minder belasting van rug en bekken dan bij fietsen. Bovendien moeten de gewrichten, vooral de knieën, niet de constante schokken opvangen die ze wel moeten verduren bij lopen.

Daardoor biedt de Streetstepper een zeer gezonde oefening zonder nadelige bijwerkingen.

Dat is ook dokters en kinesisten opgevallen. Steeds meer kinesitherapiepraktijken gebruiken de Streetstepper als revalidatiemiddel of raden het hun patiënten aan.

Lees meer