Streetstepper Mechelen logo
Streetstepper Mechelen

De Streetstepper

De Streetstepper is niet enkel een heel aangename manier om je te verplaatsen, ook je gezondheid is gebaat bij deze stepfiets. Daarom wordt de stepperbike steeds vaker aangeraden door artsen of gebruikt door kinesisten om mensen te helpen met hun rugproblemen. Maar ook voor andere klachten en bij revalidatie biedt een loopfiets vele voordelen.

Streetstepper-Mechelen

Door de staande positie wanneer je de Streetstepper gebruikt, wordt er geen nadelige belasting geplaatst op de rug of het bekken. Vooral mensen die kampen met pijn of problemen in de onderrug, ondervinden veel last bij het fietsen. De vele schokken die je rug en gewrichten (enkels, knieën, bekken) moeten opvangen bij het lopen, kunnen pijn veroorzaken en op lange termijn nog schadelijker gevolgen hebben. Deze problemen zijn helemaal van de baan met een Streetstepper step bike.

De Streetstepper werd zelfs ontworpen en ontwikkeld met deze gezondheidseffecten in gedachten. De rechtopstaande houding en de zachte stapbeweging die je maakt waarbij ook je romp en armen ingeschakeld worden, hebben een positief effect bij nagenoeg alle rugklachten. De Streetstepper bewaart de natuurlijke positie van het lichaam en meer bepaald de S-vorm van de ruggengraat, waardoor het ontstaan of verergeren van rugproblemen wordt voorkomen. Er is vrijwel geen impact op de wervelkolom.

 • Stepfiets met minder belasting van de gewrichten, rug, zitvlak en prostaat
 • Ideaal voor heup, knie- en enkelgewrichten
 • Optimale natuurlijke rughouding
 • Beschermende gewricht-spier coördinatietraining
 • Cardiovasculaire training zonder schadelijke belasting

De natuurlijke positie van het lichaam is rechtopstaand. De natuurlijke manier van voortbewegen is lopen. Zo zijn het skelet en de spierstructuur van het menselijk lichaam geëvolueerd.

De Streetstepper is ontworpen voor de fysiologie van de staande/lopende mens. Deze stepfiets maakt beweging en cardiovasculaire training mogelijk in de natuurlijke, rechtopstaande houding maar met de dynamiek van de fiets. De Streetstepper combineert de voordelen van hardlopen en fietsen zonder de nadelen. Zo krijg je een omvattende training zonder schadelijke belastingen die kunnen leiden tot blessures.

 • Work-out van boven- en onderlichaam in de perfecte biomechanische positie
 • Conditietraining met lage hartfrequentie
 • Training van coördinatie en lichaamsbalans
 • Activeert de meerderheid van de spiergroepen in het lichaam
 • Aangename, afwisselende en swingende outdoor fitness
 • Ook geschikt voor lange afstanden en steile beklimmingen
Streetstepper-Mechelen
Streetstepper-Mechelen-Banner-BG-1

Het unieke gevoel van de onbekende beweging en de positie van het lichaam heeft heel wat gezondheidsvoordelen bij sport en revalidatie, maar is ook gewoon erg leuk.

Dat zorgt voor motivatie bij training of oefening, en maakt de Streetstepper ook de ideale keuze om de stad te verkennen, boodschappen te doen, de files te vermijden, of voor die gezellige uitstap in het weekend.

Bekijk alle modellen  Huur een Streetstepper  Contacteer ons